«« »»

Příležitost ke změně: Domácí housky

Příležitost ke změně – co se za tímto sloganem skrývá? Více poví Petr a Ewa Kvasničkovi. Manželé, kteří neměli úplně jednoduchou cestu, přesto, nebo i právě proto v sobě nalezli sílu a odvahu dělat věci „jinak“ – tak, jak to cítí uvnitř. Podporují přírodu, jedí vegetariánsky, učí vařit lidi ze surovin, které jsou nám přirozené. V každém díle nám poví kousek svého příběhu, svých myšlenek a zároveň představí jeden ze svých veganských či vegetariánských videoreceptů.

Petr a Ewa Kvasničkovi

Petr a Ewa Kvasničkovi žijí jiný život, než zná většina z nás. Bez trvalého domova, pravidelných a pro „normální život“ standardních příjmů. Neříkají, že je to pořád jen skvělé a jednoduché a že jim peníze k životu občas nechybí. Ale i tady v ČR žijí lidé, kteří v případě nouze pomohou a za odvedenou práci poskytnou jídlo, střechu nad hlavou i vlídné slovo. A to je přece velmi dobrá zpráva ukazující pozitivní změnu! Podporují programy na záchranu divoké přírody, pomáhají ostatním, vaří a užívají si život. Chtěli pomoci dobré věci a tak se stali také dobrovolníky a součástí projektů, jakými jsou Green life a NEPZ.

Petr a Ewa také pořádají kurzy vědomého vaření pro jednotlivce i skupiny, vaří na společenských i soukromých akcích. Pokud byste měli zájem, neváhejte je kontaktovat na jejich stránkách nebo na FB.

Veganský raut

Petr dodává:

,,Nyní žijeme dále svůj svobodný způsob života a děláme činnost, která nás naplňuje, baví a dává smyslu nejen nám, ale cítíme, že i planetě Zemi a celému Vesmíru. Pojďme prosím společně měnit vědomí, že není ona Země, příroda, zvířata a někde vedle nich, mimo klece žijeme my lidé, ale že jsme všichni jedno a velmi úzce spjati s planetou Zemí! Darujme planetě Zemi a tudíž i sobě samým dárek. Chraňme divokou přírodu na celé planetě! To přece stojí za to, dát dárek Zemi a zároveň zachránit sami sebe!“

Příležitost ke změně

Hledáte inspiraci, jak nahlížet na věci jinak? Jak lépe naslouchat svému srdci? Zkusit léčivé meditace? Právě proto vznikl projekt Příležitost ke změně, který inspiruje a pomáhá ostatním. Součástí tohoto projektu je také veganské a vegetariánské vaření a redakci Sueneé Universe je potěšením, že právě my můžeme být ti, kdo podpoří tento projekt a budou pravidelně všem ukazovat, že jde i jíst „jinak“ a zároveň chutně.

Recept: Domácí housky

Suroviny na 6 housek:

  • Mouka pšeničná celozrnná 80 g
  • Mouka hladká 170 g
  • Droždí čerstvé 1/2 kostky
  • Mléko 150 ml
  • Cukr 1 ČL
  • Olej slunečnicový 65 ml
  • Sůl mořská 1 ČL
  • Vejce 1 ks (na potření)

Na posypání:

  • Sezamová semínka
  • Slunečnicová semínka
  • Lněná semínka
  • Mák
  • Kmín
  • Hrubá sůl

Vysvětlivky: ČL = čajová lžička.

Postup:

Uděláme si kvásek – do misky si dáme droždí, cukr, mouku, mléko – vše rozpracujeme na hladkou směs, kterou necháme kvasit. Do misky dáme mouky, přidáme kvásek, olej, mléko (dle své volby), sůl a vše propracujeme ručně.

Z těsta si uděláme 6 dílů. Z každého kousku si vyválíme váleček, ten rozdělíme na 3 díly a ty postupně do sebe zapleteme. Housky po zateplení necháme 30 minut kynout. Během kynutí si připravíme vejce s troškou soli a po nakynutí housek je potřeme. Housky posypeme solí nebo semínky. Pečeme 15 – 20 minut při 220st. C.

Dobrou chuť všem přejí Ewa a Petr

Živé vysílání ve středu 5.9.2018 od 20.hodin!

Srdečně vás zveme k živému vysílání ve středu 5.9.2018 od 20 hodin. Povídat si budou Sueneé, Ewa a Petr Kvasničkovi na téma: Jsme to, co jíme aneb mýty a fakta o vegetariánství a veganství

O čem si budeme povídat? Probereme mýty, fakta a osobní zkušenosti. Na závěr si uvaříme dobré veganské jídlo. Tak se k nám připojte! Těšíme se na vás. Sueneé, Ewa a Petr

Líbí se vám článek? Podpořte, prosím, autory v další práci a nastavte trvalý příkaz na transparentní účet: 2900794933/2010. Platby ze zahraničí IBAN: CZ8920100000002900794933, SWITFT: FIOBCZPP. Do zprávy pro příjemce uveďte prosím "DAR" a název článku nebo vyplňte VS: 24029 a SS: 100.

Napsat komentář