«« »»

Příležitost ke změně: Listové šátečky se žampióny a tofu

Vážení přátelé vědomého vaření, dnes se Vás pokusíme inspirovat receptem na plněné šátečky naslano. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.

Petr a Ewa také pořádají kurzy vědomého vaření pro jednotlivce i skupiny, vaří na společenských i soukromých akcích. Pokud byste měli zájem, neváhejte je kontaktovat na jejich stránkách nebo na FB.

Recept: Listové šátečky se žampióny a tofu

Suroviny těsto:

  • Těsto listové 275g – plát o velikosti: 24x40cm – 15 ks 8x8cm

Suroviny plnící směs:

  • Žampióny čerstvé 250 g (očistit, nakrájet)
  • Tofu uzené 100 g (nastrouhat na jemno)
  • Olej slunečnicový 4 PL
  • Cibule velká 1 ks (nakrájet na kostičky)
  • Sůl mořská 0,25 ČL
  • Pepř černý mletý 1 špetka
  • Kmín drcený 0,5 ČL
  • Slaná voda (veganská verze)
  • vejce (vegetariánská verze) na potření šátečků před pečením

Pečeme v troubě na 220 st cca 15-20 min do zlatova.

Vysvětlivky: ČL = čajová lžička, PL = Polévková lžíce

Postup:

Žampiony si očistíme a nakrájíme. Cibuli nakrájíme na kostičky. Připravíme si tofu (může být i uzené) a nastrouháme ho na jemno. Do hrnce dáme olej a osmažíme cibulku do zlatova. Osolíme a přidáme žampiony. Promícháme. Přidáme drcený kmín a tofu. Vše dusíme a poté necháme směs vystydnout.

Těsto si rozkrájíme na čtverečky. Do středu čverečku dáme náplň a přitiskneme. Spojíme slanou vodou (v neveganské verzi lze vajíčkem). Spojíme rohy a vytvoříme šáteček. Troubu si rozpálíme na 220 stupňů. Pečeme 15 – 20 minut.

Dobrou chuť všem přejí Ewa a Petr

Líbí se vám článek? Podpořte, prosím, autory v další práci a nastavte trvalý příkaz na transparentní účet: 2900794933/2010. Platby ze zahraničí IBAN: CZ8920100000002900794933, SWITFT: FIOBCZPP. Do zprávy pro příjemce uveďte prosím "DAR" a název článku nebo vyplňte VS: 25565 a SS: 100.

Napsat komentář