«« »»

Příležitost ke změně: Zapečená kapusta s rýží a tempehem

Vážení přátelé, vegani, vegetariáni i masožravci. Dnes bychom vás rádi inspirovali novým receptem, a tím je: Zapečená kapusta s rýží a tempehem. Tento recept je veganský a bezlepkový. Ale jistě si na něm pochutnají všichni. Použitím uzeného bio tempehu a rostlinné smetany se stává toto jídlo kulinářským zážitkem. Budeme rádi za vaše sdílené zkušenosti, jak se Vám šátečky povedly a jak Vám chutnaly.

Petr a Ewa také pořádají kurzy vědomého vaření pro jednotlivce i skupiny, vaří na společenských i soukromých akcích. Pokud byste měli zájem, neváhejte je kontaktovat na jejich stránkách nebo na FB.

Recept: Zapečená kapusta s rýží a tempehem

Suroviny:

  • Rýže basmati 200 g (zvlášt uvařit)
  • 3PL oleje slunečnicového
  • 320ml vody
  • 1/3 ČL soli mořské
  • 1ČL vegetky bez soli
  • Kapusta 400g (zvlášt uvařit ve slané vodě do poloměka)
  • Tempeh BIO uzený 200g (nastrouhat nahrubo)
  • Cibule 1 ks (nakrájet na kostičky, pod tempeh)
  • Olej slunečnicový 3 PL (vymazat pečící nádobu)
  • Smetana sojová 200 ml

Doba přípravy: cca 35 min + 30 min pečení v troubě na 200 stupňů.

Vysvětlivky: ČL = čajová lžička, PL = Polévková lžíce

Postup:

Uvaříme si rýži (rýži proláchneme a na oleji orestujeme, osolíme, přidáme trochu podravky a necháme vařit cca. 5 minut). Přichystáme si kapustu, kterou dáme vařit do poloměkka. Nachystáme si cibuli, kterou si nakrájíme na kostičky. Tempeh si na hrubo nastrouháme.

Rozpálíme olej, přihodíme připravenou cibulku a tempeh. Vše orestujeme. Necháme si vychladnout kapustu, kterou později nakrájíme. Vymažeme si pekáč a vrstvíme vrstvu kapusty, rýže a směsi s tempehem. Střídáme vrstvy. Kapustu dáme na úplný závěr. Všechny vrstvy zalijeme smetanou a dáme péct.

Dobrou chuť všem přejí Ewa a Petr

Líbí se vám článek? Podpořte, prosím, autory v další práci a nastavte trvalý příkaz na transparentní účet: 2900794933/2010. Platby ze zahraničí IBAN: CZ8920100000002900794933, SWITFT: FIOBCZPP. Do zprávy pro příjemce uveďte prosím "DAR" a název článku nebo vyplňte VS: 25832 a SS: 100.

Napsat komentář